fb
НовиниПо света

Паника и хаос спряха представление на „Да убиеш присмехулник“ в Ню Йорк

2 мин.

Паника и хаос спряха представление на пиесата „Да убиеш присмехулник“ в Ню Йорк, съобщи Entertainment weekly.

Зрителите на бродуейския спектакъл по едноименния роман на Харпър Ли напуснали залата в писъци, а актьорите бързо опразнили сцената. Причината – странен шум, който много приличал на стрелба. В действителност обаче се е оказало, че просто става дума за шум от мотори.

По улицата, минаваща покрай площад „Таймс Скуеър“, преминала група мотористи. Много хора не успели да видят моторите, но чули шума от тежките машини, решили, че някой стреля и започнали да бягат в паника. Част от тях се опитали да се скрият в залата, в която се провеждало представлението на „Да убиеш присмехулник“.

Актьорът Гидиън Глик сподели в Twitter какво точно се е случило:

Представлението спря заради шум от мотори, който хората объркаха за бомба или за стрелба. Имаше хора, които се опитаха с писъци да влязат в театъра, за да се скрият. Публиката също започна да крещи, всички участници в пиесата бързо напуснаха сцената. Това е светът, в който живеем, Това не може да е нашият свят.

На кадри от „Таймс Скуеър“ се вижда как стотици хора тичат по улицата и крещят. CBS News съобщи, че 22 души са ранени по време на паниката. В крайна сметка от полицията в Ню Йорк са потвърдили, че щумът действително е дошъл от мотори. Една от възможните причини за масовата истерия е факта, че само преди дни 31 души бяха убити при две масови стрелби – в Тексас и в Охайо.

Вижте кадри от паниката на „Таймс Скуеър“:

Снимки: broadway.com