fb
БиблиотекитеНовини

Пътниците в нюйоркското метро с безплатен достъп до е-книги

1 мин.

Голяма част от хората прекарват времето за път в метрото, като преглеждат новини или сърфират във Фейсбук на смартфоните си. Нюйоркската обществена библиотека предлага не по-малко приятна алтернатива за използване на мобилните устройства чрез проекта Subway Library, който дава на пътниците безплатен достъп до стотици електронни книги, откъси и разкази от фонда на библиотеката. Докато пътуват, те могат да се свържат с безплатната wifi мрежа и да изберат подходящо четиво на сайта SubwayLibrary.com.

Това е нова инициатива, която се осъществява в сътрудничество с библиотеките в Бруклин и Куинс, нюйоркския Метрополитен и Transit Wireless. Част от инициативата е и специално декорираният влак, чийто интериор имитира прочутата „Розова зала“ в сградата на Нюйоркската библиотека. Той пътува между Бруклин, Манхатън и Куинс.

Снимка в него, публикувана в Instagram или Twitter, може да донесе много награди, а всички снимки с хаштаг #SubwayLibrary участват в конкурс за голямата награда – четец Amazon Kindle Voyager.

Снимки: www.nypl.org

[ + ]