fb
БългарияНовини

Пътуващият Crowd Omnibus с европейски автори ще премине и през България

1 мин.

crowd-omnibus-croatia

София и Бургас ще станат част от българския маршрут на европейската инициатива Crowd Omnibus (#crowdlitbus). На 30 юни (четвъртък) в литературен клуб “Перото” в София от 19:00 ч. и на 2 юли (събота) в Хеликон Бургас от 18:00 ч. любителите на европейската литература ще имат възможност да се запознаят с 7 автори от различни държави и техните произведения.

Пътуващото европейско четене Crowd Omnibus обединява автори от различни европейски държави, които прекосяват континента с автобус, за да преодолеят символично физическите граници и ограничения и заедно да създадат единен текст.

Участниците в инициативата са Александър Микойц (Австрия), Ейрини Маргарити (Гърция), Ингмара Балоде (Латвия), Константинос Папагеоргиу (Кипър), Рузана Восканян (Армения), Ханеле Микаела Тайвасало (Финландия) и Хенриика Тави (Финландия). По време на събитията те ще четат откъси от свои произведения на родните си езици, а родната публика ще чуе и съответните им преводи на български.

Crowd Omnibus потегли на 2 май от Хелзинки и ще премине през 14 европейски държави, представяйки над 100 европейски автори в 50 различни града. Повече за събитието и гостите тук.

[ + ]