fb
НовиниПо света

Penguin Random House закриват платформата Blogging for Books

1 мин.

Penguing Random House прекратяват услугата за предоставяне на файлове на блогъри в замяна на честно ревю Blogging for Booksсъобщава се в официалния й сайт. Последният срок за заявяване на заглавия е 15 март, а за публикуване на отзив – 15 април. След тази дата потребителските профили в платформата, създадена през 2008 г., ще станат невалидни.

PGH посочват следното като причина за закриването:

Макар Blogging for Books да придоби мащаби, каквито никога не сме си представяли, че ще достигне, когато я създадохме, междувременно книжната онлайн среда също се промени по неочаквани начини. Всекидневно изникват нови възможности читателите да откриват и пишат ревюта за книги, затова екипът ни за връзки с обществеността желае да се съсредоточи върху алтернативни методи за изграждане на комуникация с публиката.

PRH успокояват потребителите на Blogging for Booksче моделът на платформата позволява ревютата им да продължат да съществуват в личните им блогове. За да продължат да получават книги и новини за любимите си автори, създателите й препращат читателите към онлайн услугите Read It Forward и свързаната с издателската група First to Read.