fb
БългарияНовини

Петър Делчев прекрати експедицията си с каяк в Черно море

1 мин.
delchev_batumi

Писателят Петър Делчев се завърна в България, след като експедицията му с каяк в Черно море бе прекратена поради лоши метеорологични условия.

Поради трудното набиране на средства, за което той разчиташе основно на предварителната продажба на книгата си „ Следи по водата“, и бюрократични проблеми, експедицията започна по-късно от предвиденото и така бе пропуснат благоприятният сезон.

Първоначалното намерение на Петър Делчев беше да гребе от Бургас до грузинския град Кобулети, но лошото време промени плановете му. Той започна пътешествието си на 15 август от пристанището в Балчик на борда на яхтата „Огинев“, която го доведе до грузинския бряг. Оттам той тръгна обратно с каяка си „Куахала“. След четири дена усилено гребане времето го принуди да се качи на борда на яхтата и да прекрати предизвикателството си.

„Всеки компромис, който направих при подбора на оборудването и при подготовката, се превърна в проблем.“ – споделя писателят в личната си страница във Фейсбук. „ В морето „някакси“ не се получава….“

Петър Делчев не се отказва отново да се опита да осъществи мечтата си след време:

„Пресичането на Черно море на гребла е постижима цел. По този път днес съм една крачка напред.“

Българските читатели ще имат възможност да прочетат всички подробности за приключението на писателя в книгата му „Следи по вода“, която предстои да бъде издадена от издателство „Сиела“.

Снимка – Фейсбук страницата на Петър Делчев