fb
@-книгиЕ-книги

Третото поколение PocketBook InkPad съчетава най-доброто от хартиеното и електронното четене

3 мин.

PocketBook представи новия си електронен четец с размер на книга PocketBook InkPad 3. Устройството разполага със 7,8-инчовият дисплей E Ink Carta™ с 300 DPI, който създава реалистично усещане за четене на класическа хартиена книга. Същевременно характеристиките на екрана целят да гарантират контрастна визуализация на текста и да предразположат очите дори след продължителна употреба на четеца.

Дизайн

PocketBook InkPad 3 представя новата концепция за дизайна на компанията. Големите размери и същевременно теглото от едва 210 гр. улесняват четенето в различна обстановка – у дома и в офиса, навън и при пътуване. Устройството е с размери 195 х 136,5 мм и е тънко само 8 мм. Отпред има ергономични бутони за управление на страниците, които могат да се използват заедно със сензорния екран на устройството. С вградения G-сензор потребителят може да избере най-удобния начин да държи електронния четец – във вертикално или хоризонтално положение.

Осветление

PocketBook InkPad 3 позволява регулиране не само на яркостта, но и на температурата на цвета на предното осветление. Благодарение на технологията SMARTlight потребителят има възможността да създаде колкото пожелае ежедневни модели за предното осветление, като зададе настройки за всеки час от деня в зависимост от графика и личните си предпочитания, да ги наименува и да преминава от един модел към друг в зависимост от плановете си.

Аудиофункции

Устройството поддържа MP3 формат чрез micro USB адаптер. За потребителя това означава, че ще има възможност да слуша музика успоредно с четенето, но също така и че ще разполага с достъп до аудиокниги. Освен това PocketBook InkPad 3 поддържа функцията Text-to-Speech, която преобразува текста в реч във всеки от поддържаните формати.

Параметри

Производителният двуядрен (2×1 GHz) процесор и 1 GB RAM памет гарантират плавно управление на страниците и осигуряват бърза реакция и стабилна работа на всяко приложение. С 8 GB вътрешна памет и слот за microSD карта (до 32 GB) новият електронен четец може да съхранява потребителска цифрова библиотека от повече от 2000 книги. Той позволява и четене в 17 популярни формата за книги без конвертиране, както и да се разглеждат файлове в графични формати JPEG, BMP, PNG и др.

Приложения

С вградена функция за Wi-Fi връзка и лесни за използване услуги като Dropbox, Send-to-PocketBook, PocketBook Sync и PocketBook Cloud потребителят може бързо да изтегли всякакво съдържание без свързване към компютър. Първоначално PocketBook InkPad 3 съдържа 97 предварително инсталирани безплатни електронни книги на 14 езика. Предварително инсталираните речници Abbyy Lingvo® позволяват да се чете и превежда, като се използват 24 езикови комбинации. Вграден сензор позволява привеждането на електронния четец в режим на заспиване със затварянето на капака, като по този начин батерията се използва още по-ефективно.

 

PocketBook е четвъртият в света глобален производител на висок клас електронни четци с E Ink технология, както и производител на таблети, базирани на Android. Компанията е основана през 2007 г. със седалище Лугано (Швейцария). Продуктите й се продават в 35 страни по света, като досега са продадени над три милиона устройства. Компанията е известна като иноватор с въвеждането на пазара на първия сериен E Ink четец с вградена камера (PocketBook Ultra), първия водоустойчив е-четец (PocketBook Aqua) и много други.

Снимки: Goodereader