fb
БлоговеДнес на ПанаираМненияНовиниПанаирът

Подарете си празник в последния ден на Базара на книгата

1 мин.
Снимка: Асоциация "Българска книга"

Липсва ли ви празничното настроение напоследък? Под „напоследък“ имам предвид неособено краткия период от две безкрайни години, от който наскоро излязохме. Е, време е и най-големите песимисти сред нас да сложат усмивките и да се присъединят към празника, дори да е в последня му ден!

Защото именно „празник“ е най-подходящото определение за Пролетния базар на книгата 2022. Не само заради рекордния брой участващи издателства и изложители, не само заради традиционно високата наситеност на премиерни заглавия, не само… От който и край на базарното градче да тръгнете, ще видите само усмивки, дружески прегръдки разговори (прекъснати вероятно в края на предишно книжно събитие), както и много семейства с малки и поотраснали деца.

Издателите са се постарали – ще срещнете буквално всички изпитани методи за ангажиране на читателите: от десетки срещи с автори за автографи, през гостуващи звездни продавачи на щандовете до игровизация на отстъпките и дори първи намеци за предстоящи премиери. Но не забравяйте, че те очакват това събитие със същото нетърпение за срещи със своите читатели, както читателите за голямата среща с книгите.

И все пак – празник! Облечете се шарено (както мълчаливо приканва с цветността си и плакатът на тазгодишния базар), проверете кога идва следващият автобус в посока НДК и си подарете празник в последния ден на Базара на книгата 2022.