fb
От издателстватаСпециални

Подходящи ли сте за криминален клуб „Четвъртък“?

4 мин.
Advertorial

Чували ли сте за „Криминален клуб „Четвъртък“ (изд. „Софтпрес“)? Това е затворен клуб, в който всеки четвъртък неговите членове – Елизабет (вероятно бивш таен агент), Ибрахим (пенсиониран психиатър), Джойс (медицинска сестра с 40-годишен стаж) и Рон (бивш профсъюзен лидер), се събират, за да решават престъпления от миналото, с които полицията не е успяла да се справи. Ричард Озмън е сътворил завладяващ и вълнуващ роман и ви дава възможност да станете част от една малка, но много сплотена и интересна общност. Въпросът е дали ще си паснете?

Пускате си телевизора, за да гледате любимия сериал. Какъв е по-вероятно да бъде той?

А. Документална поредица 
Б. Разследване на престъпления
В. Семейна сага

Програмата ви за деня е:

А. Стриктно подредена – винаги се движите в график, никога не закъснявате за срещи и държите на рутината.
Б. Плаваща – включили сте няколко ангажимента, но като цяло сте гъвкави и умеете да се напасвате според обстоятелствата.
В. Каква програма – веднъж се живее!

Виждате куриер да оставя съмнителна пратка пред входа на съседите?

А. Любезно им носите домашен сладкиш за почерпка, докато тайно „разузнавате“ какво са получили.
Б. Записвате си номера на колата му – човек никога не знае дали няма да му потрябва.
В. Времето ще покаже дали наистина има нещо гнило.

Някой системно ви краде рекламните брошури от пощата. Какво ще направите?

А. Съставяте план и събирате доказателства срещу заподозрените. Ако трябва ще сложите камера за видеонаблюдение.
Б. Сигурно е съседът от петия етаж – ще му устроите капан и ще го хванете на местропрестъплението.
В. Ще оставите бележка с въпрос: „Има ли изгодни промоции?“.

В четвъртък вечер най-вероятно сте:

А. Пред телевизора – гледате любимото си предаване.
Б. Навън – животът е прекалено интересен, за да го гледате през прозореца.
В. С чаша вино в ръка и празнувате факта, че остава само един ден до уикенда.

Повече отговори А

Добре дошли в криминален клуб „Четвъртък“! Виждаме, че приличате на Джойс – медицинската сестра с дългогодишен стаж и голямо и грижовно сърце. В напрегнати ситуации деликатност като нейната е особено важна за съхраняване на баланса и разумната мисъл. В същото време сте наблюдателни като Ибрахим – бившия психиатър, и умеете отлично да преценявате човека срещу вас. Вместо да се поддавате на импулсивни желания, предпочитате първо да проучите фактите.  

Повече отговори Б

Вие сте родени да членувате в криминален клуб „Четвъртък“! Директни, находчиви и целеустремени, приличате много на Елизабет – негласният ръководител на групата. Не се плашите от опасности и нямате проблем да погледнете истината в очите. Подобно на Рон – бившия профсъюзен лидер, не признавате цензурата и си запазвате правото да изразявате свободно мнението си по различни въпроси.

Повече отговори В

Свободни ли сте този четвъртък? Защото ако сте, може би трябва да посетите срещата на криминалния клуб. Може да не сте почитатели на строгата организация и аналитичния подход, но няма съмнение, че ще сте душата на компанията и ще намирате повод да се усмихнете във всяка ситуация, независимо колко сериозна е тя. А криминален клуб „Четвъртък“ е създаден преди всичко, за да внесе разнообразие и доза адреналин в обичайното ежедневие. 

Извод: Независимо в коя категория сте попаднали, повече от ясно е, че „Криминален клуб „Четвъртък“ от Ричард Озмън трябва да е следващото ви четиво. Подходяща е за всякакви читатели и техните вкусове. Остроумна, изненадваща и различна книга, която забърква четирима скучаещи пенсионери в истинско разследване на убийство. И носи равни дози от наелектризиращото напрежение на заплетен крими роман и топлината на майсторски разказана човешка история. 

Поръчайте „Криминален клуб „Четвъртък“ от издателство „Софтпрес“ и използвайте промокод azcheta20 за 20% отстъпка от коричната цена. Кодът не важи за заглавия, които вече са в промоция.