fb
Storytel представя...Специални

Популярният радиоводещ Димитър Павлов чете бестселърa на Марк Менсън “Всичко е прецакано” за Storytel

5 мин.
Advertorial

Добрите истории са важна част от нашето ежедневие. Те ни помагат да мислим критично, да бъдем по-емпатични, да поддържаме духа си, а в случая с аудиокнигите дори и тялото си, здрави и развиват въображението ни. Актуално проучване на National Literacy Trust (независимa благотворителнa oрганизация, със седалище Лондон), направено сред 3 000 души, показва, че повече от 7 от 10 (72%) смятат, че аудиокнигите стимулират въображението и подпомагат функциите на мозъка. Представете си само какви великденски мини шедьоври може да изрисувате под звуците на някоя вдъхновяваща аудиокнига!

И докато правите това, сигурни сме, че няма да скучаете, защото през април в каталога на Storytel влизат някои дългоочаквани заглавия:

“Всичко е прецакано” от Марк Менсън

Няколко дни преди Деня на книгата, Storytel ще представи заглавието, което има потенциала да се превърне в една от най-слушаните аудиокниги (каквато е и съдбата на книжния ѝ вариант) в приложението. “Всичко е прецакано: Книга за надеждата” на Марк Менсън е абсолютна сензация на глобланата сцена. Авторът е още по-провокативен и безкомпромисен, в сравнение с “Тънкото изкуство да не ти пука”. Той анализира кризите на съвременното общество и дава интересни предложения за преодоляването им.

“Не се надявай на по-добро. Просто бъди по-добър.”  Кратко и ясно, без впускане в излишни надежди и очаквания. Менсън залага на съвети, които на пръв поглед са прости, но носят дълбочина и сила на промяна, стига да се вгледаме в себе си по-внимателно. А Storytel пък неслучайно залагат на Димитър Павлов, който с гласа си и характерната за него лекота да ни предаде съветите от Марк Менсън. Aудиокнигата излиза на 20 април в Storytel.

“Хълбоци и пеперуди” от Рене Карабаш

Дебютната стихосбирка на Рене Карабаш – “Хълбоци и пеперуди” ще придаде нов съвременен нюанс в раздел “Поезия”. Използвам анатомията и тялото за изразяване на вътрешния ми свят. Той избуява чрез тялото навън, споделя младата писателка през 2015 г., когато е и премиерата на “Хълбоци и пеперуди”. Стихосбирката е номинирана през 2015 г. за голямата „Национална награда за поезия Иван Николов“.

не се бяхме разбирали така:

приятелите ти да се влюбват в мен

ти да сваляш жените ми

да се засяваме в чужди легла

да стискаш живота за гърлото

после да плачеш като малко дете

Емоционалните и дръзки стихове на Рене може да чуете в Storytel oт 26 април, прочетени от Ирена Иванова.

“Новото нормално”

е третият епизод от новия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари – “Голям да пораснеш..

Всеки понеделник до края на май ще излиза нов епизод, а епизодът от 11 април носи името “Какво е да си пораснало дете”. Не пропускайте!

“Жажда” от Амели Нотомб

За да изпитваш жажда, трябва да си жив.

“Жажда” е творба, далеч от историческия жанр и религиозната трактовка, но все пак разказваща последните дни на Христос на земята и то от негова гледна точка, пречупена през перото на Амели Нотомб. Според едно от преданията последните думи на Исус на кръста са били именно „Жаден съм„. Романът е номиниран за престижната френска награда “Гонкур” през 2019 г. Не пропускайте да чуете този шедьовър в дните преди Великденв Storytel с кадифения глас на Лидия Михова.

“5-секундното правило” от Мел Робинс

Истината винаги се крие в простите неща. Мел Робинс ни дава едно универсално и просто решение, чрез което да се доближим смело към мечтаната версия на Аз-а. Всички се стремим към самоусъвършенстване, но сякаш сме склонни да се губим по пътя измежду многото съвети, наръчници и правила. Именно в “5-секундното правило”, американката Мел Робинс, позната и като телевизионен водещ, автор и мотивационен оратор, извежда формулата за успех –  нужни са точно 5 секунди да:

– станеш уверен;

– победиш навика на отлагането и съмненията в себе си;

– надскочиш страховете и несигурността си;

– спреш да се тревожиш;

– постигнеш мечтания скок в кариерата;

– започнеш по-пълноценен живот;

– се почувстваш щастлив.

Слушайте в Storytel oт 10 април с гласа на Мариана Векилска.

Тези и още хиляди други заглавия на български и английски ви очакват през април в Storytel. И докато тичате по задачи, пазарувате за Великденската трапеза, приготвяте празничния обяд, боядисвате яйцата или “удряте” 100 пъти козунака, тези вдъхновяващи истории ще ви бъдат перфектната компания.

Повече за Storytel

Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 700 000 заглавия в световен мащаб. Визията на Storytel  е светът да бъде едно по-съпричастно място със страхотни истории, които да се споделят и преживяват от всеки, навсякъде и по всяко време. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската дейност на Storytel се осъществява чрез издателските къщи StorySide, както и  скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства в над 25 световни  пазара, седалището в Стокхолм, Швеция.