fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниПо света

Предприемачът Марк Бениоф подготвя продължение на книгата си за Salesforce

1 мин.

Основателят и главен изпълнителен директор на американската компания за облачен компютинг* Salesforce Марк Бениоф е готов да започне продължението на книгата си „Behind the Cloud“, съобщава Business Insider.

От пост на Бениоф в Туитър разбираме, че новата книга ще е със заглавие „Beyond the Cloud“, а за вдъхновение той приканва да му се споделят интересни идеи и личен опит.


От поста можем да предположим, че книгата ще се пише в сътрудничество с Карли Адлър, която е съавтор на „Behind the Cloud“, и присъединилия се към Salesforce журналист Дан Фарбър. Поставената цел за достигане на приход от 10 млрд. долара пък отдалечава завършването на книгата с няколко години (за миналата година компанията отчита печалба от 6,6 млрд), коментират от BI.

От Salesforce отказват коментар, но при всяко положение очакванията на читателите ще бъдат в посока на по-пълно разкриване на трудностите, през които е преминал Бениоф в процеса на създаване на компанията и налагането на една непозната услуга.

А всеки с добри идеи и интересни истории, може да ги изпраща до Бениоф на имейл: ceo@salesforce.com.

*облачен компютинг или изчисления в облак е термин от областта на информационните технологии, означаващ използването на споделени ресурси, софтуер и информация, като предоставяни на компютри и други устройства чрез Интернет (Източник: Уикипедия).