fb
БългарияНовини

Какаова магия на премиерата на „Шоколадово докосване“

2 мин.
shokolad Kragozor

Издателска къща „Кръгозор“ потопи читателите си в истинска шоколадова магия на представянето на романа „Шоколадово докосване“ на Лора Флоран, провело се на 6 март от 18:30 ч. в книжен център „Гринуич“. Специални гости на събитието бяха шеф Ради Стамболов, един от най-известните шоколатиери в България, и майстор сладкар Борислав Екзархов.

3.Korica Shokoladovo dokosvaneДвамата водещи от сладкарската гилдия споделиха някои тайни на шоколадовото изкуство и с желание отговориха на въпросите на публиката, като например кои са най-странните комбинации, които са опитвали (шоколад с желиран „Ред Бул“), мит ли е съвършенството на швейцарския шоколад и каква е препоръчителната дневна доза шоколад, с която абсолютно никой не се съобразява.

По време на презентацията присъстващите журналисти и читатели се насладиха на разнообразни шоколадови удоволствия, сред които шоколадови плочки с дъх на розово масло, шоколадови кашпи с истински цветя, шоколадов чипс с кандирани плодове и топящи се в устата бонбони от черен шоколад с ванилия бурбон.

Всеки от присъстващите получи шоколадова плочка с цитат от романа, а в томболата накрая на събитието бяха изтеглени двама късметлии, които ще имат възможността да се включат в специален шоколадов семинар на шеф Ради Стамболов.

Лора Флоран е автор на поредицата „Любов и шоколад“, от която до момента на български са излезли романите „Крадецът на шоколад” и „Шоколадово докосване“. Флоран среща двете си големи любови – съпруга си французин и френския шоколад – в Париж. В момента авторката преподава в университета „Дюк”, специалност „Романистика”, като често й се налага да обяснява, че това означава, че преподава френски език и култура, а не романтика.


Снимки: ИК „Кръгозор“

[ + ]