Loading Map....

Дата/час
05/09/2015 - 06/09/2015
10:00 - 20:00

Място
Inter Expo Center – Интер Експо Център


Категория


Aniventure 2015 - фестивал за японска модерна култура

Тазгодишното издание на Aniventure се очаква да е по-мащабно и впечатляващо от всякога, защото си има юбилей. За десети път организаторите от Nakama ще привлекат хиляди фенове на японската култура и ще им дадат възможност да отприщят фенщината си за два дни. За първа година  „Аз чета” е медиен партньор на събитието.

Aniventure започва като четиридневно събитие в един хотел на Витоша, но огромният интерес принуждава организаторите да местят фестивала във все по-големи сгради. През 2011 г. Aniventure се проведе съвместно с младежкия фестивал On!Fest в Inter Expo Center. През 2013 събитието събира 4000 души в Sofia Event Center в Paradise Mall.

Тази година на фестивала ще има много чуждестранни гости, които ще вземат участие в разнообразната програма.

На Aniventure се говори за аниме, манга, лайт-новели (графични романи насочени към юношеската аудитория), ще има косплей ревю. Само зоната за конзолни и компютърни игри ще се разполага на 1500 кв.м., а прекрасните хора от Elephant Book Store са приготвили седем-метров щанд с комикси и манга. Ще има работилнички за оригами, демонстрации на бойни изкуства и даже турнир по Йо-йо, много щандове със сувенири и продукти, свързани с аниме и манга. Накратко: за всекиго по нещо. И всичко това – подкрепено от Посолството на Япония в Република България.