Loading Map....

Дата/час
17/08/2017
19:00 - 23:30

Място
The Brain
ул. "Оборище" №1
София

Категория


Вечерта на писателите - 3 в 1

На 17 август в The Brain ще гостуват тримата автори, отличени в жанр „Проза“ на тазгодишния Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“. Деси Нико, Горан Атанасов и Георги Караманев – млади, завладяващи, съвсем различни един от друг. В специфичния си стил всеки от тях ще докаже защо съвременната българска литература има настояще, бъдеще и заслужава да се чете. Ще си говорим за актуалното и вечното, за взаимоотношенията между хората, хората и природата, хората и проблемния им, изтъкан от зависимости вътрешен свят.

https://www.youtube.com/watch?v=AhavEFQV_NI

Книгите, с които гостите ни спечелиха отличия в престижния конкурс, са:

  • „Алиса и петък вечер“ на Деси Нико е роман за търсенето, зависимостите, любовта. Авторката е чаровница – както на хартия, така и на живо – и с горчиво чувство за хумор ще ни разходи из тъмните светове на младите хора тук и сега.
  • „Ще се върна в седем“ на Горан Атанасов е сборник с разкази и пътеписи за България – текстове, едновременно стягащи гърлото и освобождаващи душата. Книгата се появява на бял свят по желание на самите читатели, които в продължение на няколко години следят историите на автора в личния му блог.
  • „И додето се раждат лъчите“ на Георги Караманев е биографичен роман, посветен на разтърсващия живот на Йордан Йорданов-Юри. Името и душевността му са добре познати на всички, които се интересуват от стойностна фотография, а книгата съживява поизбледнелия към края на живота му спомен за него.

Тримата автори и техните книги ще ви очакват!