fb
БългарияНовини

“Приказки в Софарма” събра над 120 деца и родители в подкрепа на инициативата “Село назаем“

2 мин.

Над 120 деца и родители събра инициативата “Приказки в Софарма” на 1 април, организирана с партньорството на „Аз чета“ и LoveTheater.bg. часове преди Деня на детската книга. Кулите на Софарма наистина се превърнаха в магическо място, в което най-голямата сила бяха усмивките на децата, които не слизаха от лицата им в деня на шегата. По време на празника те се срещнаха с автора на детски книжки Радостина Николова, илюстратора и автор Мая Бочева и актьорите Ивайло Захариев, Йоанна Темелкова и Симона Халачева.

В отделен кът гостите разгледаха ръчно изработени сувенири и книги на двете млади авторки. Всички имаха възможност да си закупят от тях, а събраните средства ще бъдат дарени за инициативата “Село назаем“ на читалище „Съзнание – 1927, с. Долни Вадин, Монтана, съвместно с фондация Bcause.

Щафетата по четене на любими детски книжки започна Ивайло Захариев, чийто верен помощник бе големият му син Филип. Заедно те разказаха за премеждията на костенурката Франклин, който се учи да кара велосипед.

Приказки в Софарма: Ивайло Захариев и малкият Филип четат "Франклин"

Публикувахте от Аз чета – AzCheta.com в Събота, 1 април 2017 г.

“Именно чрез живия контакт и въздействието на словото инициативата “Приказки в Софарма” се стреми да насърчи любовта на малките към богатството на литературата, да привлече вниманието на родителите към възпитателната сила на книгите и да приобщи семействата към обществената кауза на изкуството”, обясниха причината да подемат тази инициатива организаторите от Софарма.

Симона Халачева, която децата разпознаха от детските спектакли в Театър “София”, ги преведе през приключенията на “Роня, дъщерята на разбойника”. Театърът също се включи активно като партньор и подари на всеки малчуган и негов близък безплатен билет за някое от цветните си вълшебни детски представления.

Приказки в Софарма: Симона Халачева чете "Роня, дъщерята на разбойника"

Публикувахте от Аз чета – AzCheta.com в Събота, 1 април 2017 г.

Освен да се пренесат през любимите истории от пъстрите страници, децата имаха възможност и да творят в двете специални ателиета – “Великденска работилничка с мотове”, организирана от авторката на книгата “Моите красиви рога” Радостина Николова и поредицата „Приключенията на мотовете“, и “Направи си книжка с “Туй-онуй”, водено от авторката и илюстратор на книжките “Туй-онуй” Мая Бочева.

Приказки в Софарма: Радостина Николова чете Мотовете

Публикувахте от Аз чета – AzCheta.com в Събота, 1 април 2017 г.

Героите от приказните страници предадоха на малките читатели нови емоции и житейски уроци чрез своите преживявания. “Ние сме отговорни за развитието на най-малките. Първа крачка към това е любовта към книгите, които срещат децата с различни приказни герои в множество ситуации и от всяка една те могат да получат своя малък урок”, споделиха от Софарма.

Приказки в Софарма: Йоанна Темелкова чете "Красавицата и звяра"

Публикувахте от Аз чета – AzCheta.com в Събота, 1 април 2017 г.