fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

От издателстватаСпециални

Продължението на Сестри Палавееви – през септември

1 мин.

През септември месец ще бъде на пазара втората част от приключенията на Сестри Палавееви с автор Алек Попов. Това става ясно от публикуваната онлайн издателска програма на „Сиела“ с най-важните заглавия до края на 2014 г. Романът е озаглавен „Сестри Палавееви – в ледовете на Студената война“ и ще бъде финален за поредицата – всичко започва на 5 март 1953 г., когато умира Сталин, а Кара и Яра се срещат в Лондон след 10-годишно прекъсване.

Сред акцентите на водещото българско издателство са предстоящата през май автобиография на Шерил Сандбърг „Устреми се“, както и две спортни биографии – на футболния спец сър Алекс Фъргюсън и на колоездача Ланс Армстронг. Ще бъде даден старт и на няколко поредици, сред които „Къщата на тайните, “ „Сезонът на костите“ на 23-годишната британка Саманта Шанън, „Дъщеря на меча“ на Стив Бейн и детската „Мумията Дъми и Златният скарабей“ на Тоска Ментен.

Според издателската програма на „Сиела“ в края на годината ще се появи и първата книга на български на Алис Мънро, след като канадската писателка спечели Нобелова награда за литература през 2013 г. „Скъпоценен живот“ се очаква да бъде на родния пазар през декември.

Вижте и целия файл с най-интересните предстоящи издания от „Сиела“ до края на 2014 г.