fb
НовиниПо света

Продължение на Хари Потър – за всички!

2 мин.
Плакат за пиесата "Harry Potter and The Cursed Child
Плакат за пиесата "Harry Potter and The Cursed Child

Плакат за пиесата „Harry Potter and The Cursed Child

Пиесата „Harry Potter and The Cursed Child” („Хари Потър и прокълнатото дете“) ще бъде публикувана и като книга, съобщава The Atlantic.
Когато миналия октомври Дж.К. Роулинг обяви, че ще има нова история към серията за Хари Потър под формата на пиеса в две части, която ще включва много любими герои, повечето фенове посрещнаха новината със смесени чувства. Действието в пиесата се развива 19 години след „Хари Потър и Даровете на Смъртта“ и се фокусира върху връзката между Хари и сина му Албус Сивиръс. Освен това, с обявяването на актьорите, които ще играят в постановката, се разбра, че актрисата в ролята на Хърмаяни – Нома Думезуени, е чернокожа, което предизвика допълнително вълнение.

Историята под формата на театрална пиеса обаче означава и че милиони фенове на поредицата няма да могат да я гледат.

И, о, слава на брадата на Мерлин! Издателите Scholar обявиха, че и двете части на пиесата ще бъдат публикувани под формата на книга. В Канада и САЩ изданието ще е по книжарниците малко след полунощ на 31 юли, 2016 г. – годишнината от първата книга, когато Хагрид се появява с малко смачкана торта, която е направил сам и съобщавайки на Хари, че е магьосник.

Премиерата на постановката пък е обявена за предишния ден – 30 юли. Драматург на постановката е Джак Торн, а режисьор е Джон Тифани.

Little, Brown Book Group ще издава книгата за Великобритания, а за феновете навсякъде по света ще е достъпна онлайн в сайта Pottermore. Книгата ще е „изданието за репетиции“, което се е ползвало преди да се правят промени и корекции по пиесата. Специално издание за колекционери ще бъде пуснато на пазара по-късно.

Надяваме се, че няма да чакаме дълго, за да видим книгата и на български.