fb
БългарияНовини

Радослав Парушев открива новия сезон на Лига на разказвачите

1 мин.
Radoslav Parushev

На 1 октомври стартира новият девети сезон на Лига на разказвачите. Избраната тема е интересно предизвикателство, което може да асоциираме със скорошни събития: „Пред голям избор”. Тази вечер, от 19.30 ч. в клуб MAZE може да се включите с ваша Liga na razkazvachiteистория или просто да послушате. Водещ на първото издание на Лигата за този сезон е писателят Радослав Парушев.

Обичайно Лигата започва през есента. Новият домакин на събитието е клуб MAZE, като форматът остава същият. Всеки присъстващ на събитието може да се включи с устен разказ по избраната тема. Записването става на място. Участниците разполагат  с 5 минути, за да се спечелят интереса и симпатиите на журито и публиката. Победителят се определя от отделни и независими гласувания на журито и на публиката. Съмишленик и приятел на Лигата, заедно със собствениците на клуб „Мазе”, осигуряват наградите.

В периода март-юни 2014 г. домакини на любителите на устните разкази бяха кафе „Опера”, осигуряващи наградите на журито – 100 лв. и наградата на публиката: бутилка уиски.

Лигата на разказвачите е създадена от журналистката Катя Атанасова през 2005 г. „Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани“, споделя мотивацията си Атанасова.

[ + ]