fb
БългарияНовини

Радостина Николова подарява нова Коледна история на почитателите на Мотовете и елена Вундаба

3 мин.

– Ама, дядо Коледа, ние ти казахме – провикна се Рудолф най-отпред. – Този еднорог елен не може да кара шейнаааа… – и докато казваше това, неочаквано шейната полетя с пълна силна право напред към нещо, което приличаше на зейнала дупка в земята.

Авторката на детската поредица “Приключенията на мотовете” и съвсем новата “Моите красиви рога” Радостина Николова подарява на своите малки читатели коледна история за предстоящите празници. “Коледни ВУлнения в света на мотовете” е кратка приказка с участието на мотовете Пагу и Мукс, Гушкащото чудовище, елена Вундаба, Дядо Коледа и стадо разсеяни елени и може да бъде свалена напълно безплатно в електронен формат от www.motove.com/xmassstory.

radostina-nikolova-emilyНиколова е носител на наградата за детска литература “Бисерче вълшебно” през 2014 г. и вече има зад гърба си шест книги. За Коледа тя е решила да събере в едно общо приключение най-палавите си герои – Пагу и Мукс от “Приключенията на мотовете” и Ву от “Моите красиви рога”, които имат потенциала да превърнат своите коледни премеждия в опасност за празника на всички деца по света.

“Въпреки че книгата за елена Ву излезе в края на ноември, Коледа нямаше да е толкова вълшебна без една истинска празнична история. Затова реших да подаря “Коледни ВУлнения в света на мотовете” на всички свои читатели в знак на благодарност за тяхната подкрепа през последните три години”, споделя 30-годишната авторка.

Когато принцеса Пагу и нейният приятел Мукс решават да шпионират Дядо Коледа, случайността ги запознава с еднорогия и много разговорлив елен Вундаба (накратко – Ву). А какво би могло да се обърка, ако събереш на едно място един сърдит дядо Коледа, куп разсеяни елени и 2 непослушни мотчета? Какво ли не!

1788517Безплатната коледна история на Радостина е с илюстрации от Мелина-Елина Бондокова, с която работят заедно още от създаването на първата книжка за мотовете през 2013 г. “Идеята за “Коледни ВУлнения в света на мотовете” се появи буквално преди дни и Мел успя да реагира светкавично. Тя без проблем комбинира стилистиката на двете издания, като вплете и магията на Коледа”, допълва Николова.

Радостина Николова е онлайн маркетинг специалист по професия, но дебютира като писател през 2013-а, като публикува първата си книга „Здравей, ново утре“ от поредицата „Приключенията на мотовете“. Книгата печели първа награда „Бисерче вълшебно“ през 2014-а. На следващата година третата й книга „Спасяването на хълцащата принцеса“ е отличена с номинация на литературните награди „Перото“. Освен на трите части от поредицата, тя е автор и на две допълнителни истории за по-малките читатели „Приказки от света на мотовете“, както и на книгата “Моите красиви рога”.

Какво се случва, когато Ву по погрешка заема мястото на клетия Комета в еленския впряг на Дядо Коледа и всички погрешка попадат в ръцете на гушкащото чудовище, малчуганите могат да разберат, като свалят напълно безплатно “Коледни ВУлнения в света на мотовете” от motove.com/XmassStory. Изданието е налично и за сваляне на английски език в Goodreads или на сайта mottsthebook.com/XmassStory.

Проектът се осъществява с медийната подкрепа на „Аз чета“. Можете да прочетете цялата история в нашата библиотека.