fb
БългарияНовини

„Ръкописът“ по БНТ изправя 72-ма автори един срещу друг от 30 септември

2 мин.

В продължение на близо 3 месеца 72-ма български автори ще се изправят един срещу друг в борба кой притежава най-голям талант и заслужава именно неговият дебютен роман да бъде издаден. Тази сряда, 30 септември, точно в 21:00 часа в ефира на БНТ 1 тръгва литературното реалити „Ръкописът“, на което „Аз чета“ е официален медиен партньор. Едновременно с телевизионния си дебют, предаването по италиански лиценз ще бъде излъчено и пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Първият епизод ще запознае зрителите с всички 72-ма участници, които достигнаха до участие след тежък кастинг на няколко етапа. На литературните риалити претенденти ще помагат трима утвърдени и любими на публиката български писатели – Ваня Щерева, Владимир Зарев и Захари Карабашлиев, които ще журират „Ръкописът“. Водещ на формата е писателят и драматург Георги Тенев.

Най-интелигентното риалити в ефира! Гледайте „Ръкописът“ от 30-ти септември, сряда, 21:00 часа! „Ръкописът“ ще стане роман по БНТ1!

Posted by Ръкописът on Wednesday, September 23, 2015

В рамките на 6 епизода от първия етап на „Ръкописът“ по 12 претенденти ще преминават през различни творчески изпитания, но само по един от тях ще продължава напред. В следващите епизоди ще се конкурират победителите от първите 6 серии и върнатите от продуцентската колегия. Победителят ще бъде излъчен във финалния, 12-ти епизод.

„След „Голямото четене“ – форматът, който преобърна представите на телевизионния пазар за реалити и провокира невероятен интерес към четенето, „Ръкописът” е продължение на амбицията на БНТ да покаже, че актуалните телевизионни формати могат да имат своя важен културологичен ефект и да предложат алтернатива на зрителите“, коментира програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Журито на "Ръкописът" - Захари Карабашлиев, Ваня Щерева и Владимир Зарев

Журито на „Ръкописът“ – Захари Карабашлиев, Ваня Щерева и Владимир Зарев | Снимка: БНТ

Участнитите в „Ръкописът“ ще имат възможността да работят и с едни от най-четените съвременни писатели – Георги Господинов, Илия Троянов, Елена Алексиева, Владимир Тодоров, Александър Секулов, Георги Мишев, Алек Попов, носителката на наградата „Пулицър“ Елизабет Франк, както и Тайе Селаси, жури в италианското издание на формата.

Сред специалните гост-участници в литературното риалити са режисьорите Явор Гърдев и Иван Добчев, актьорите от „Под прикритие“ Владимир Пенев и Захари Бахаров, музикантите Васко Василев и Ицо Хазарта.

До официалния финал на „Ръкописът“ „Аз чета“ ще ви представя специални материали и новини в аванс за участниците и развитието на предаването. Следете най-интересното от литературното риалити тук.