fb
СпециалниЧети повече

Ралф Лорън с програма за детска грамотност и тематична модна линия

2 мин.
Ralf Loran gramotnost

Ralf Loran gramotnostИзвестният моден дизайнер Ралф Лорън стартира специална програма за насърчаване на грамотността сред децата с най-новата си модна колекция, съобщава Instyle.com.

Модната линия, която беше представена на 5 август, включва лимитирана серия тениски за мъже, жени и деца със специални изображения на модни скици с книжни елементи, както и нов дизайн на “Global Literacy Pony” с фокус изцяло върху четенето.

Сред продуктите от модната линия има също тефтери, висулки за чанти и книгоразделители с “понито на грамотността”, а надписите върху щампата имат разновидности на 12 различни езика. Цитатът от самия Ралф Лорън “Книгите отварят прозорци към света и имат силата да променят животи” също намира място върху продукти в серията.

Ralf laran gramotnostКато посланици на програмата са включени лица на марката като Мадисън Биър, тригодишният син на Алиша Кийс, както и актьорският състав на популярния бродуейски мюзикъл “Матилда”, създаден по романа на Роалд Дал.

За осъществяването на програмата модната къща на Ралф Лорън си партнира със Scholastic и неправителстваната организация “Reach Out and Read”, която промотира развитието на грамотността от най-ранна детска възраст чрез медицински специалисти и педиатри. Именно на “Reach Out and Read” ще бъдат дарявани и 25% от стойността на всички продадени продукти от специалната модна линия. По този начин от Ралф Лорън ще работят не само да превърнат книгите, четенето и грамотността в елементи на лайфстайла, но и реално да допринесат за работата върху проблемите с детската грамотност.

Това не е първата инициатива на Ралф Лорън, свързана с четенето и грамотността. През месец май 2014 модната марка имаше специално детско модно шоу в Нюйоркската обществена библиотека в подкрепа на грамотността. По време на благотворителното събитие бяха разкрити и част от елементите на тематичната модна линия.

На сайта на модната марка могат да бъдат разгледани и любими детски книги на Ралф Лорън, препоръчани за четене на малките читатели, сред които са „Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен и „Матилда“ и „Чарли и шоколадовата фабрика на Роалд Дал.

Тук може да рагледате и как изглеждат моделите от самата колекция:

Снимки: ralphlauren.com