fb
@-книгиЕ-книги

Ръст от 16% в продажбите на самопубликувани е-книги във Великобритания

1 мин.

Покачване с цели 16% на продажбите на самоиздадени дигитални книги за 2015 г. в сравнение с 2014 отчитат във Великобритания. Статистиката сочи, че през миналата година 22% от всички продажби на е-книги са на заглавия от самопубликуващи се писатели, което повишава и годишните доходи на инди авторите, пише Тhe Good e-Reader.

Тези цифри обаче трябва да бъдат анализирани внимателно, защото общото покачване на продажбите на самостоятелно публикваните книги може да се дължи не толкова на увеличаваща се популярност, колкото на по-големия им брой на пазара.

От самостоятелно издадените заглавия все още се продават в пъти по-малко копия от средните стойности на традиционно публикуваните книги. Тенденцията се доказва от факта, че повече от половината от всички самопубликуващи се автори печелят по-малко от 500 долара годишно.

По-долу може да видите месечните данните за продажбите на дребно на книги, вестници и периодични издания във Великобритания за периода януари 2014 – януари 2016 г.:

Statistic: Monthly sales volume of books, newspapers and periodicals in Great Britain from January 2014 to January 2016, as an index number of sales per week | Statista