fb
БългарияНовини

Разбери кои са „Активните #бисерчета“, като се включиш в работилниците на фондация „Детски книги“

2 мин.
БългарияНовини

Разбери кои са „Активните #бисерчета“, като се включиш в работилниците на фондация „Детски книги“

2 мин.

бисерче 2016Eдинствената българска награда за най-добра детска книга, в която гласуват децата, „Бисерче вълшебно”, се включва в конференцията „Digital Kids Наука. Образование. Технологии“ на 19 март (събота) в зала 6 на НДК.

„Бисерче вълшебно“ ще има своя творческа работилница за деца от 7 до 10 години от 10:30 до 12:00 часа в зала 8. По време на работилницата те ще могат да научат повече както за наградата, така и за кампанията „Активните #бисерчета“.

Екипът на фондация „Детски книги“, организатор на наградата, ще предизвика децата да станат активни бисерчета, като влязат в ролята на журналисти и създадат свой вестник, посветен на „Бисерче вълшебно“ 2016.

Децата ще могат да научат как да се включат в „Активните #бисерчета“ и на специалната литературна работилница в Читалище.то (ул. „Лавеле“ 11), която ще се проведе също на 19 март, но с начален час 15:00. По време на работилницата Вал Стоева и Лора Филипова ще покажат на децата как да станат лидери на мнение сред връстниците си, да разгърнат творческите си идеи и да съдействат за популяризирането на новите книги и четенето за удоволствие.

Инициативата „Активните #бисерчета” е част от наградата „Бисерче вълшебно“ 2016 и цели да провокира младите хора от 6 до 18 години да станат активни посланици и участници в популяризирането на наградата за детска литература. Тъй като децата са истинските лидери на мнение сред връстниците си, те са способни много по-добре от възрастните да покажат, че четенето може да бъде на само полезно, но и забавно. В сайта на наградата www.biserche.com освен номинираните заглавия, могат да бъдат намерени и много допълнителни помощни материали за най-младите читатели, за учители и библиотекари.

[ + ]