fb
Ревюта

Обиколка на софийските забележителности с моливи в ръка

1 мин.

Разходка в София - оцветяване, рисуване, любопитни фактиПо стечение на обстоятелствата през следващата седмица и двете ми деца ще отидат на организирани обиколки на забележителностите на София. Аз също реших да им спретна обиколка на софийските забележителности, само че… с моливи в ръка. Проектът “Разходка в София” на издателство “БГ книга” е част от поредицата им “Съкровищата на България” и ще ви отведе на 14 места в столицата – от Софийския университет до Музейко.

За всяко от местата ще намерите съвсем кратка информация с любопитни факти на български и английски, а децата могат да оцветят изобразяващите ги картини, както и да дорисуват пешеходци, коли, градски кучета и котки, скейтбордисти – въобще каквото им хрумне.

Всъщност не вярвам да ви се размине само с прочитане на информацията в книгата и оцветяване на рисунките. Вярвам, че ще ви се наложи да задоволите детското (а защо не и вашето?) любопитство с допълнителни факти и реална обиколка на забележителностите. “Разходка в София. Оцветяване, рисуване, любопитни факти” е перфектната книга отправна точка за съвместно забавление – четене и оцветяване когато времето е неприветливо, както и планиране на семейните разходки в града с помощта на включената в нея цветна карта. Двуезичното издание пък я прави много подходящ подарък за вашите малки чуждестранни приятели и познати.

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.

[ + ]