fb
НовиниПо света

Ребека Ярос обявява трета книга от поредицата „The Empyrean“

2 мин.

Превърналата се в любимка на младите читатели – авторката на „Четвърто крило“ Ребека Ярос, обяви в Good Morning America, че третата книга от нейната поредица The Empyrean вече е на път.

„Развълнувана съм да съобщя най-накрая, че третата книга от поредицата The Empyrean ще бъде издадена на 21 януари 2025 г.“, каза Ярос във видео, споделено в шоуто. „Все още не мога да ви кажа много, но мога да разкрия заглавието: Onyx Storm„, пише People.

Авторката не пропусна да подхрани интереса като разкри, че новият роман, който ще бъде публикуван от Entangled Publishing, ще включва както нови сюжетни линии, така и ще продължи да следва онези, които за първи път са привлекли читателите.

„Ще има политика, нови приключения, стари врагове и, разбира се, дракони“, каза Ярос. „Книгата вече е обявена за предварителни поръчки и нямам търпение да споделя повече подробности с вас по-късно.“

„Четвърто крило“ е първата книга от поредицата The Empyrean и беше публикувана на български език от издателство „Сиела“ през 2023 г. Сюжетът проследява Вайълет Соренгейл, докато преминава през първата си година в Basgiath War College, докато е на път да стане елитен ездач на дракони. Историята на Вайълет продължава по време на коварната втора година в училището в „Железен пламък“, който беше публикуван в оригинал през есента на 2023 г., а у нас се появи в началото на 2024 г., отново от „Сиела“.

„Четвърто крило“ спечели и огромна популярност в TikTok (1 милиард гледания до момента във всички свързани хаштагове) и впоследствие оглави списъка с бестселъри на New York Times, оставайки там цели 25 седмици.

През октомври 2023 г. беше обявено, че Amazon MGM studios работи по телевизионен сериал, базиран на книгите. Правата бяха придобити от Amazon и Outlier Society на Майкъл Б. Джордан, а Ярос ще бъде изпълнителен продуцент на поредицата.


Книгите на Ребека Ярос ви очакват в Ozone.bg.