fb
БиблиотекитеНовини

РБ „Сава Доброплодни” – Сливен организира детски приказен театър по Шарл Перо

1 мин.

От 11 до 30 март 2018 г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен за деветнайсети пореден път се провеждат Дни на приказките по програмата „Във вълшебния свят на приказките“. 

По традиция в дните на приказките в библиотеката отваря врати детски приказен театър. Представленията в него са посветени на кръгла годишнина от рождението на световноизвестен детски писател. Тази година на неговата сцена оживяват героите от приказките на ненадминатия френски разказвач Шарл Перо.

В представленията децата ще се опитат да събудят Спящата красавица, да надхитрят страшния вълк, който дебне в гората Червената шапчица. Ще търсят изгубената пантофка на Пепеляшка и ботушите на Котарака с чизми, а ако случайно се загубят, Малечко-Палечко веднага ще им се притече на помощ.

Представленията от програмата „Във вълшебния свят на приказките“ са приятен и различен начин за засилване на интереса на децата към книгата и четенето. Не на последно място, те провокират въображението и творчеството у тях.

Представленията се провеждат по предварително уточнен график. Посещението им предоставя и възможност децата да получат годишни читателски карти за 2018 г. на половината от стойността им.

[ + ]