fb
Книги и киноНовини

Рик Риърдън: Запознайте се с Пърси Джаксън!

2 мин.
Disney/Paul Lorei

Авторът на книгите за Пърси Джаксън Рик Риърдън разкри кой ще влезе в главната роля в предстоящия сериал по поредицата, подготвян от Disney+. Американският писател обяви името на Уокър Скобел в уебсайта си.

„Уокър Скобел е невероятно талантлив млад мъж, който ни взриви с прослушванията си за ролята на Пърси. Много от вас наскоро откриха колко страхотен е Уокър благодарение на филма The Adam Project, в който Уокър озари екрана като по-млада версия на героя на Райън Рейнолдс. Имахме щастието да прослушаме Уокър месеци преди излизането на този филм, но филмът само потвърди това, което вече знаехме за таланта му. За мен и за останалата част от екипа беше очевидно, че Уокър притежава перфектната комбинация от комедиен нюх, сладкодумие, бунтарство, хапливост и героизъм, за да въплъти нашия герой Пърси Джаксън“, написа Риърдън. Писателят и съпругата му Беки са съобщили новината на младия актьор в онлайн среща чрез Zoom още през януари.

„Това беше вълшебен момент, който ме накара да почувствам за първи път: „Добре, това е реално. Това си струва цялото чакане и упоритата работа. Този проект ще бъде невероятен.” Беше ми трудно да пазя тази информация в тайна, защото бях толкова развълнуван да споделя новината с феновете!“, написа още авторът.

Екранна снимка на Беки и Рик, когато съобщават новината на Уокър на 28 януари
Снимка: rickriordan.com

Скобел прави филмовия си дебют в The Adam Project за Netflix. Той участва и във филма Secret Headquarters с Оуен Уилсън, който ще излезе по кината през август.

Похитителят на мълнии“ е фантастично-приключенска книга, първата от петте романа в поредицата на Риърдън „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“. Историята е фокусирана около Пърси, който току-що е разбрал, че е син на истински олимпийски бог. Той успява да се добере до Лагера на нечистокръвните, където освен че се обучава в най-различни дисциплини, открива и истината за самоличността на баща си. Скоро след това се отправя на мисия през САЩ, за да открие Подземния свят и да предотврати избухването на война между боговете.

През 2010 г. излезе филмовата адаптация по първата книга, а през 2013 г. последва и адаптация на втората книга „Морето на чудовищата“. Двата филма донасят на създателите си общо 430 милиона щатски долара.

Прочетете още:

Поредицата за Пърси Джаксън се превръща в сериал

Проблемът „Пърси Джаксън“

„Гръцките богове на Пърси Джаксън“: Митология без грим

14 филмa по книги, които можеш да подариш на любим читател