fb
НовиниПо света

Поредицата за Пърси Джаксън се превръща в сериал

1 мин.

Американският писател Риърдън и съпругата му Беки Риърдън обявиха в Twitter, че поредицата за Пърси Джаксън най-после ще има своя адаптация за малкия екран – тя ще бъде реализирана от Disney+.

Не можем да кажем повече на този етап, но сме много развълнувани от идеята за игрален сериал с най-високо качество, който да проследява историята от оригиналната поредица от пет книги за Пърси Джаксън, започвайки с „Похитителят на мълнии“ – съобщи Риърдън след официалното обявление.

Похитителят на мълнии“ е фантастично-приключенска книга, първата от петте романа в поредицата на Риърдън „Пърси Джаксън и боговете на Олимп„. Историята е фокусирана около Пърси, който току-що е разбрал, че е син на истински олимпийски бог. Той успява да се добере до Лагера на нечистокръвните, където освен че се обучава в най-различни дисциплини, открива и истината за самоличността на баща си. Скоро след това се отправя на мисия през САЩ, за да открие Подземния свят и да предотврати извухването на война между боговете.

През 2010 г. излезе филмовата адаптация по първата книга, а през 2013 г. последва и адаптация на втората книга „Морето на чудовицата„. Двата филма донасят на създателите си общо 430 милиона щатски долара.

Снимка: The Verge

Прочетете още:

Проблемът „Пърси Джаксън“

„Гръцките богове на Пърси Джаксън“: Митология без грим

14 филмa по книги, които можеш да подариш на любим читател