fb
ПАРКирай се на зеленоСпециални

Роботи в Южния парк

2 мин.

Зелената зона на Пощенска банка в Южния парк стана домакин на първата атрактивна демонстрация с училище по роботика Robopartans. В специално обособения кът „ПАРКирай се на зелено” на поляната до входа на парка откъм бул. „Гоце Делчев” над 20 деца сами програмираха и управляваха симпатичните малки роботи.

За родителите на разположение беше библиотеката на открито и безплатния Wi-Fi, а някои предпочетоха да се насладят на разпускащ разговор в удобните меки мебели.

Роботите ще гостуват на зелената зона отново на 21 септември (събота) в 17 ч., а дотогава посетителите на парка могат да си изберат турнир, уъркшоп или забавна игра по техен вкус.

На 5 септември – четвъртък от 18.30 ч. стартира последният от поредицата турнири по табла със специални зелени награди – рециклирани рекламни материали на банката и удобни ръчни хладилни чанти за пикник. На 19 септември от 18.30 ч. е и последният турнир по Катан, като в него могат да се включат както запалени играчи, така и всеки, който желае да опита да завоюва територии.

Най-малките посетители на парка ще могат да послушат приказки в детската читалня на 9 и 16 септември между 18.30 ч. и 19.30 ч., а до 22 септември в зоната ще гостуват разнообразни творчески работилници – за зелени инсталации, оригами,  бижута, и др.

Като част от проекта, Пощенска банка организира и „Зелена игра” във Facebook на адрес www.facebook.com/PostbankBG с много свежи награди. На този адрес е и пълната програма за всички организирани събития в зелената зона.

Advertorial

[ + ]