fb
БългарияНовини

Романът „Невидими“ на Наталия Делева ще бъде издаден на немски

1 мин.

Дебютният роман „Невидими“ (изд. „Жанет 45“) на Наталия Делева излиза на немски език през септември със заглавието Übersehen, под знака на издателство eta Verlag и в превод на Елвира Борман, съобщава „Културни новини“.

Немските представяния на книгата ще се проведат в Берлин на 20 септември от 19:30 ч. (Schönhauser Allee 26, 10435 Berlin) и в Дрезден на 21 септември от 19:00 ч. (Hechtstraße 32, 01097 Dresden).

Българската и немската корица на романа

„Невидими“ разказва историята на млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, която се опитва да превъзмогне травмите от детството си. След поредица от раздели среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала.

„Невидими“ получи съпътстваща награда в категория „Проза“ за дебютна литература на Южна пролет 2018 г. и номинация за Роман на годината на „13 Века България“ 2018.

Георги Господинов споделя за книгата:

„Невидими“ е роман за неприемането на различните, в който деца съчиняват родителите си. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на невидимостта. Важен, хващащ за гърлото роман.

Снимка на публикацията: „Жанет 45“