fb
БългарияНовини

Русе е домакин на международна научна конференция, посветена на Захари Стоянов

1 мин.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе организира VIІ Международна научна конференция „Еволюция срещу революция или за моделите на развитие“ на 22 и 23 април 2020 г. в град Русе. Форумът се посвещава на 170 години от рождението на видния български писател и общественик Захари Стоянов.

Целта на конференцията е да интерпретира различни гледни точки за еволюционните и революционните процеси в обществото и моделите на развитие в науката, културата, социума. Да се интерпретират различните теории, учения, доктрини, които имат важна обществено значима стойност и последствия в миналото и днес.

Работата на конференцията се организира в няколко научни секции, които обединяват разработки от различни области: история, теология, дипломация, културология, международни отношения, европеистика, изкуства и хуманитарни науки, образование, социални науки, социология, психология, литература, езикознание, антропология, археология, поп-култура, политика, техника, технологии, медицина, здравеопазване, мултидисциплинарни изследвания и др.

Конференцията е отворена за научни работници, преподаватели, изследователи, докторанти, както и всички, които имат интерес към темата. Работните езици са български и английски. Получените доклади и научни съобщения се публикуват в сборник.

Заявки за участие се приемат до 15 март 2020 г.

Срок за изпращане на докладите – 12 април 2020 г.

Такса за участие – 50.00 лв.

Подробности ще откриете на сайта на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.