fb
БългарияНовини

Сайтът „Детски книги“ подкрепя кампанията за активно бащинство „Да бъдеш баща“

1 мин.
da-budesh-tatko

Със серия от материали, посветени на ролята на бащата в отглеждането на грамотни и четящи деца, сайтът „Детски книги“ се присъединява към националната кампания „Да бъдеш баща“.

Всички знаем, че четенето на глас на малките деца е изключително важно за тяхното развитие. Често обаче татковците не навлизат в тази територия и оставят жените в семейството да срещат децата с книгите. Подкрепяйки чудесната кампания на Асоциация „Родители“, ние от Detskiknigi.com искаме да покажем, че личният пример на четящите бащи допринася за още по-пълноценното развитие на малчуганите и превръщането им в хармонични личности“, сподели Валентина Стоева, главен редактор на сайта и основател на фондация „Детски книги“.

Националната кампания „Да бъдеш баща“ е инициатива на Асоциация Родители и се осъществява в мрежа от десет партньорски организации. Целта на кампанията е да насочи общественото внимание върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето и да утвърди позитивния модел на активно бащинство. „Да бъдеш баща“ е част от международната кампания “MenCare”, която се провежда в над 20 страни на петте континента.

Снимка: Фотоконкурс „Татко и аз“, организиран от Асоциация Родители през юни 2014 г.

[ + ]