fb
Без категория

Кралят на кримиеротопародията

1 мин.
beriu-beriu

beriu-beriuИма голяма вероятност да не обичате писатели, които се правят на интересни. Аз пък направо ги обожавам, не знам защо. Може би защото оригиналничето изисква доста повече усилия от нормалното писане. Сан Антонио обаче е световнопризнат гений в тази област. И „Берю-Берю“ е един от шедьоврите му.

Тук френският писател си позволява да прави тънки намеци за кофти послушническата политика на някои държави, отправяйки укори и към собственото си правителство. Умело смесва хумора с еротиката, дори на моменти да загрубява. Разбира се, сексът и оръжията са водещи, но това е естествено – става въпрос за трима полицаи, замесени с международна терористична групировка, която иска да направи държавен преврат в малка авториратна африканска република.

Ако имате време, можете да я прочетети и на един дъх, няма да е трудно. Стига въобще да ви се хареса. Едно обаче е сигурно – ако стигнете до 30-та страница, ще стигнете и до 300-та. По някое време можете да изгледате и филма с Жерар Депардийо „Сан Антонио“, но предупреждавам, че сюжетът е доста различен.

[ + ]