fb
БългарияНовини

Създателката на мотовете Радостина Николова с първа картинна книга през май

1 мин.

Радостина Николова, авторка на една от най-обичаните съвременни поредици „Приключенията на мотовете“ и успешна самопубликуваща писателка, подготвя нова детска книга с главен герой куче, научаваме от „Блогът на мотовете“. „Кико без крила“ се очаква през май и ще бъде илюстрирана от младата художничка Матея Аркова.

Радостина споделя, че последният й герой – „палав, инатлив, остроумен, по детски спонтанен и най-вече предан“ – се е родил от споделена реплика при една от срещите й с деца:

Започнах да пиша тази книга преди повече от година, повлияна от един телефонен разговор с учителка от детска градина. Тя ми разказа как, когато обсъждали „Моите красиви рога“, едно дете се обадило с“ „А пък моето куче има крила“.

„Кико без крила“ е първата картинна книга на авторката, но и тази, над която по нейни собствени думи е работила „най-здраво, най-дълго и най-упорито“ в продължение на близо година:

За един многословен човек като мен е изключително предизвикателство да разкаже история в 857 думи. Благодарна съм на прекрасната художничка Матея Аркова, която успя да разкаже останалите 8570 с рисунките си.

Радостина обещава, че читателите ще полятет заедно с Кико през пролетта. Дотогава можете да се насладите на няколко изображения от бъдещото издание:

[ + ]