fb
Книги и киноСпециални

Сблъсък на титаните: кой ще бъде по-добър тигър – Бенедикт Къмбърбач или Идрис Елба?

1 мин.

Британските актьори Бенедикт Къмбърбач и Идрис Елба влизат в оспорвана битка кой ще се справи по-добре с озвучаването на злия тигър Шир Хан, съобщава TheGuardian. Причина за сблъсъка на титаните са предстоящите екранизации върху известното произведение „Книга за джунглата” на писателя Ръдиърд Киплинг.

Къмбърбач вече е потвърдил своето участие в анимационния филм на режисьора Анди Съркис. Елба пък ще се изяви в екранизацията на Джон Фавро. И двамата актьори ще трябва да пресъздадат гласа на опасния тигър Шир Хан, дългогодишен враг на Маугли в историята на Киплинг.

Анди Съркис е английски актьор, който е известен с участието си във филмите на Питър Джаксън – „Хобит”. Екранизацията на „Книга за джунглата” е неговият дебютен режисьорски проект. Засега единственият популярен актьор, който ще се включи в екипа на продукцията, е Бенедикт Къмбърбач. От друга страна, адаптацията на Фавро вече се радва на звезден актьорски състав. Освен Идрис Елба, към екипа ще се присъединят Бил Мъри в ролята на мечока Балу, Кристофър Уокън като крал Луи и Бен Кингсли като черната пантера Багира.

Премиерата на римейка на Съркис е насрочена за 21 октомври 2016 година. Очаква се версията на Джон Фавро да тръгне по кината 12 месеца по-рано. Двете нови екранизации ще се фокусират повече върху главата за Маугли и неговите братя. Смята се, че новите филмови проекти ще бъдат по-дълги и по-мрачни в сравнение с предишни адаптации по книгата.

Припомнете си една от емблематичните сцени с тигъра Шир Хан:

https://www.youtube.com/watch?v=MuFZNqI8mc8