fb
БлогБлогове

Седмица на жените и литературата в “Аз чета”

2 мин.
jenska sedmica

В интернет пространството, от време на време, се появява една хумористична картинка с изключително дебела книга и заглавието “Understanding women”. И макар закачката към нежния пол да е очевидна, може би книгите наистина са едно от малкото места, където можем да открием пълен спектър на жени герои, на жени автори, на жени читатели, които са толкова пъстри, пълнокръвни, вдъхновяващи, различни, като самия живот.

Заради всички тях, но по някакъв начин и заради всички вдъхновяващи жени, които срещаме в покрай работата си в сайта, тази година решихме да отделим специално внимание на жените и тяхната сериозна и неразривна връзка с литературата, книгите и четенето.

През цялата седмица между 3. и 9. март ще си говорим за жените в литературния свят – писатели и героини, но и за жените в книжния свят – читатели и издатели.

Ще ви разкажем за някои от “Големите” жени в световната литература, които променят не само разбирането за жени писатели, но и цялостното отношение към жените в един предимно мъжки свят.

Ще ви срещнем задочно с едни от най-силните жени в съвременното българско книгоиздаване чрез специални интервюта за сайта.

По време на “Седмицата на жените и литературата” ще акцентираме върху ревюта на книги, писани от жени, или с много силни образи на жени героини, като така ще се опитаме да ви ориентираме да откриете вдъхновение за най-подходящия подарък за любимите си жени.

Подготвили сме Ви и още много специални материали през цялата седмица, които вярваме, ще вдъхновят дамите да бъдат по-силни и уверени в своето ежедневие, а мъжете читатели да оценяват и разбират жените по-добре.

Надяваме се това специално женско пространство в сайта да ви хареса и ще се радваме да ни споделяте своето мнение за материалите с коментари под публикациите или във фейсбук.