fb

"Аз чета" на 14 години

БиблиотекитеНовини

Седмица на „Бисерче вълшебно“ в Столична библиотека от 19 до 23 март

1 Mins read

Столична библиотека посвещава дните от 19 до 23 март на шестото издание на единствената в България награда за най-добра детска книга, чието жури са децата.

В Седмицата на „Бисерче вълшебно“ 2018 библиотекарите от Детско-юношеския отдел ще ви запознаят с номинираните заглавия, които са налични в библиотеката, а екипът на „Детски книги“ ще бъде на разположение на учителите за провеждането на читателски срещи с техните възпитаници (необходимо е записване в Детски отдел).

В специалната седмица посетителите ще получат допълнителни разяснения относно кампанията „Активните бисерчета“ и ще могат да участват в две тематични работилници за направата на вестник „Бисерче вълшебно“ и курс по презентиране на книги, водени от Вал Стоева (с предварително записване в Детски отдел).

Всички посетители ще имат възможност да пуснат своя въпрос до някой от „бисерните творци“ – писатели, художници, преводачи – в специална кутия, която ще бъде позиционирана в Детския отдел. Най-интересните въпроси ще бъдат зададени на посочените творци, а отговорите ще бъдат публикувани в официалния сайт на „Бисерче вълшебно“.

Ако нямате възможност да посетите библиотеката, изпратете своите въпроси чрез формуляра тук до 23:59 ч. на 25 март 2018 г.