fb
СпециалниЧети повече

Село Златитрап – следваща спирка на Детската читалня на колела

1 мин.

През май Детската читалня на колела на сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора“ ще рисува детски мечти с децата от предучилищна възраст в пловдивското с. Златитрап. Срещата на 20 май от 11:00 часа и е отворено за всички любопитни малчугани и родители, желаещи да се включат в читалнята на открито, чийто домакин ще бъде НЧ „Христо Ботев“ 1936.

„Подготвили сме чудесни книжки, които да представим и подарим на библиотеката към читалището. Но най-голямо внимание ще отделим на приказката „Балерината от Лунната люлка“ на Анета Дучева. Ще я четем и слушаме внимателно, а после ще поиграем на питанки: всички любопитковци могат да задават питанки за героите и случките в приказката“, казват от „Пътуващите книги на Стара Загора“.

Малчуганите ще могат да се включат в изпълнението на танца на балерината от едноименната детска песничка с хореография от Олга Клисурова, а след него събитието ще продължим с музика и рисуване с тебешири върху площадката в двора на читалището.

Детската читалня на колела се реализира с подкрепата на Райфайзенбанк България ЕАД и кампанията „Избери, за да помогнеш”, Национален център за книгата – НДК и с медийното партньорство на „Аз чета„.