fb
Книги и киноСпециални

Сериалът „Black Mirror“ вдъхнови книжна поредица

1 мин.

Три книги, вдъхновени от сериала  Black Mirror (Netflix), ще бъдат публикувани през следващата година, съобщи BBC. Всяка от тях ще съдържа три новели, написани от различни автори, а редактор на изданията ще бъде самият създател на сериала Чарли Брукър.

Новелите не са публикувани и екранизирани до момента, като първият том се очаква да бъде издаден през февруари 2018.

Сериалът “Black Mirror” е изграден от различни антологии, като всеки епизод е самостоятелен. Продукцията изследва темите за съвременната параноя, породена от технологиите, и показва начина, по който тези технологии са променили модерния живот – както положително, така и отрицателно.

“Изцяло нови истории в стил “Black Mirror” от вълнуващи автори – това е доста добра перспектива. И сега те ще се появят в нов високотехнологичен формат – книга.” – пошегува се Брукър.

Според Penguin Random House, книгите ще съдържат истории, които ще “приемат самата същност на сериала, за да създадат нови, оригинални и мрачно сатирични истории, които идеално ще се впишат във заобикалящото безспокойство на съвременния свят.”

Авторите на новелите все още не са оповестени, но според The Bookseller сред тях ще има “водещи имена от литературния свят.