fb
БиблиотекитеНовини

Севлиево избира най-добрата детска хумористична история

1 мин.

Най-добрата хумористична история, написана от деца, търси Градската библиотека в Севлиево. Творбите ще бъдат събирани в рамките на детски литературен конкурс, посветен на един от най-обичаните български автори Елин Пелин. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: от 1. до 4. и от 5. до 8. клас и имат възможност да творят в два жанра – стих или проза.

Изискванията са творбите да бъда до 2 страници, формат А4, шрифт Times New Roman, 12 pt. Необходимо е да съдържат трите имена на автора, години, адрес, училище, телефон за връзка и електронна поща.

Произведенията трябва да бъдат предадени до 12 май 2024 г. на е-mail: [email protected] Победителите ще бъдат обявени на 31 май.

Елин Пелин или Димитър Стоянов започва да пише още като ученик. Той е известен не само със своите разкази и повести, а също така с приказки и басни за деца, поеми, хумористични разкази и сценки, с лирични стихотворения. Автор е на един от най-хубавите български детски романи в две части – „Ян Бибиян“  и „Ян Бибиян на Луната“.