fb
БългарияНовини

ShadowDance достигат 132% от краудфъндинг кампанията си!

2 мин.

ShadowDance, фензинът, списван от фенове за фенове, успя да набере над 130% от нужните средства чрез краудфъндинг кампанията си и ще издаде първия си голям, истински печатен брой.  Само за две седмици ShadowDance събират впечатляващите 10 000 лв., което според самите тях е знак, че българските читатели имат интерес към фантастичното съдържание.

По-важното е, че кампанията приключва тази седмица (02.12.2019 г.) и все още можете да се включите, като поръчате и подкрепите неуморния им екип.

Печатното издание ще е на тема „Киберпънк“, жанр с много силен политически заряд и с култова история („Матрицата“, „Невромантик“, „Блейд Рънър“), който изживява ренесанс в последните години, особено в киното и сериалите, и обещава много, много хубави неща: изданието ще е над 250 стр. и освен журналистически текстове, ще съдържа авторски разкази и илюстрации от български писатели и художници. Това е първият им голям проект за печатно издание, като се надяваме това да даде началото на тематична библиотека, която разглежда фантастиката от различни ъгли и инициира обществения разговор за потенциала ѝ.

Освен да си поръчате самия брой, можете да си направите коледен подарък с други тематични фенски нешица: от плакати до тениски, всички много добре изпипани и с тематична визия.

*ShadowDance е фензин, списван от фенове за фенове, с близо 20-годишна история, хиляди журналистически и белетристични текстове, участие като организатори в редица събития, фестивали, награди и конкурси, писателски работилници, читателски клубове, както и съорганизатори на платформата за публикуване на авторски фантастични разкази Библиотека Хипертекст.

Ето и няколко снимки:

Снимка ShadowDance