fb
10, които...Дни на любовтаСпециални

Шест неща, които може да научите от любовните романи

4 мин.
dni na lubovta 2016

дни на любовтаВсички знаем, че любовните романи са леки четива за отмора, към които посягат най-често жените, за да избягат някъде сред страниците, описващи едно твърде лустросано минало или пък захаросано настояще, в което мъжете са винаги кавалери, имат широки рамене, постъпват благородно и казват правилните неща.

Да, реалният живот не винаги е толкова идеален, но ще се изненадате колко неща, можете всъщност да научите от любовните романи, ако четете между редовете и не бързате да стигнете до някоя пикантна или сантиментална сцена. В „Дните на любовта“ вижте какво може да научите от любовните романи:

1. За исторически личности и събития, за които, освен ако не се занимавате професионално с история или пък ви е хоби, едва ли ще знаете. Любовните романи покриват един доста широк спектър от историята като започнем от Античността, та чак до наши дни. Добрите автори на любовни романи си правят труда да проучат периода, на фона на който се развива сюжетът и въпреки че целта им не е да опишат подробно конкретно събитие или личност, се стремят да дадат макар и минимална, достоверна информация. А наистина добрите писатели оставят бележки в края на книгата, в които посочват повече за периода и какво се е случило.

2. Нрави, обичаи и порядки за различни общества и исторически периоди. Отново, добрите писатели правят проучване и дават достоверно описание на храната, облеклото, обичаите и порядките в различните общества и исторически периоди.

3. Начин на живот в съвременното общество. Може това да ви звучи странно, но наскоро си дадох сметка, че ако четеш внимателно какво работят и правят героите в романите на Нора Робъртс, може да си направиш съответните верни изводи, ами например за работните навици в Съединените американски щати.

Героите й доста често работят в събота, стават рано дори и в почивните си дни и дориballerina-project личните планове се вместват в работния график след края на тежък работен ден. Да не казвам за навиците им да стават в пет или шест сутринта, за да тренират или тичат преди да се отправят на работа.

4. Подробности за различни професии. Професиите на героите в любовните романи са
най-разнообразни – от адвокати, лекари, собственици на малък или голям бизнес, до артисти, писатели, готвачи, детективи, професионални танцьори, спортисти и т. н.  Макар и не изключително изчерпателни, историите им дават възможност да научим повече за професията и малко вътрешна информация от кухнята. Спомням си ясно един чиклит, който четох преди години и имаше доста интересна  и реална  информация за книгоиздаването и възнаграждаването на писателския труд във Великобритания. И не, не е както всички си го представят, пишеш една книга, ставаш известен и парите започват да валят в банковата ти сметка.

5. Разнообразна полезна информация. Възможностите са необятни, от нови места, които да посетите, до други книги, храни, напитки и какво ли още не. Моето лично откритиеlagavulin20001 е уискито Лагавулин, за което разбрах от поредицата Братството на черния кинжал на Дж. Р. Уорд. Гарантирам, че уискито е доста по-добро от широко популярните и високо ценено сред познавачите.

6. Как да разнообразите сексуалния си живот. Е, не мога да пропусна това, все пак горещите сцени в любовните романи заемат понякога солидно място от повествованието. Мъжете много често обичат да се присмиват на „глупавите“ сцени и как авторките нищо не разбират и пишат пълни измислици, но това определено не е така.

Всъщност доста често тези книги, които обидно са наричани „розови“, могат да дадат интересни идеи как да изненадате половинката и да разчупите рутината. Чела съм доста пикантни и интересни истории, в които въображението на писателката всъщност май не се е позовало само на измислиците в главата й. А крайният резултат… едва ли половинките на дамите са се оплакали.

Може би ще си кажете, че по-горе изброеното може да го научите от много други източници, но все пак има ли значение откъде е тръгнала искрата? Ако нещо в прочетената книга ви е направило впечатление и искате да поровите и научите повече. Всяка книга и история крие зрънце информация за света и нищо прочетено не е излишно.

[ + ]