fb
БиблиотекитеНовини

В Шумен търсят участници за създаване на арт инсталации

1 мин.
regbibl_stchilingirov

Атрактивни арт инсталации ще оживят залите на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен и градското пространство около библиотечната сграда през есента. В културната институция ще бъде открито и творческо ателие под ръководството на художника скулптор Бехчет Данаджъ, в което ще бъдат изработени конструкциите за инсталацията.

Инициативата и творческите занимания се реализират по проекта „Книгите” интерактивни практики за нов маркетинг на библиотеката”, който Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” защити по програма „Публики” на Национален фонд „Култура”.

За стартирането на проектните дейности библиотеката набира участници в работното ателие, независимо от тяхната възраст. Желаещите да се включат в творческото библиотечно лято имат възможност да заявят своето желание до 26 юли в отдел „Изкуство” на библиотеката, на e-mail libshumen@abv.bg или на телефон 0877120115, като посочат трите си имена и телефон за връзка.

„Работата по проекта е в съответствие с политиката ни по осъвременяване и разширяване на дейностите на библиотеката чрез осъществяването на нетрадиционни културно-образователни практики и чрез задаването на качествено нова нагласа към библиотечното пространство“, казват от библиотечната институция в Шумен.