fb
От издателстватаСпециални

„Сиела“ с конкурс за нов роман и награда от 3000 лв.

1 мин.

konkurs-ciela2_300x250„Сиела“ обяви анонимен конкурс за публикуване на неиздаван нов български роман. От сайта на издателството става ясно, че няма да бъдат поставяни каквито и да е ограничения в тематично, жанрово и стилово отношение, а наградата за победителя ще бъде издаване на романа и 3000 лева първоначален авторски хонорар. С автора на класирания на второ място текст също ще бъде сключен договор за публикуване.

„Окуражаваме да участват както неиздавани, така и вече публикувани и утвърдени писатели. Възрастови ограничения няма. Единственото, което има значение, са историята, която разказвате, и вашите писателски умения“, казват от „Сиела“.  Текстовете ще се четат от тричленно жури, чийто състав ще бъде обявен по-късно.

Ръкописите се приемат от 17 февруари 2014 г. до 17.00 ч. на 17 юни 2014 г. на електронен адрес konkurs@ciela.com, като не трябва да са публикувани досега, не трябва да съдържат името на автора, нито индикации за авторството, а в имейл адреса не трябва да има индикация за авторство. 

Петте най-добри ръкописа ще бъдат обявени на 18 август 2014 г., а на специална церемония на 30 септември ще разберем кои са носителите на първа и втора награда. Премиерата на романа, получил първа награда, ще бъде на 1 декември 2014 г.

От издателството наблягат на това, че държат изключително много на анонимността на конкурса, и текстове, които не отговарят на горепосочените условия, ще бъдат дисквалифицирани.

Пълните условия за участие в конкурса за неиздаван нов български роман можете да прочетете на сайта на „Сиела“.