fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Ревюта

Смахнатата котка на Саймън

1 мин.

SimonsCatBookОфициално е: котката на Саймън е най-смахнатото рисувано животно на света. Днес се уверих сам в това с очите си и няма да отстъпя нито крачка назад от думата си. След интервюто на Люси със Саймън Тофийлд предполагах, че Хю е ненормален, но днес успях да разгледам цялата книга и е…

Както знаете, все още никой от българските издатели не се е престрашил да издаде „Котката на Саймън“, въпреки че и у нас анимационните серии с котето Хю са широко известни. За сметка на това обаче книжарниците в Германия дават предобра възможност да поседнеш с книга в ръка и да й отделиш колкото време искаш.

Та днес в берлинския „магазин за култура Dussmann“ на крак, за 40-тина минути прехвърлих около 200 страници с картинки с приключенията на Котката на Саймън. Разбира се – най-потърпевш е самият илюстриран вариант на Саймън, но вести са сцените, в които Хю се опитва да хване птичета. Забавни са и сцените с градинския елф, както и с таралежа.

Две от картинките в книгата наистина ме оставиха без думи. На първата котката на Саймън се къпе (най-вече в срамните части) – лежи разчекната до прозореца на банята. И какво е странното? Просто на прозореца са се залепили две птичета-папараци, които правят еротична фотосесия на котака звезда.

На втората оставям да се насладите сами: ето какво се случва след бой със снежни топки…

simon