fb
10, които...Специални

Смразяващо лято с поредицата „Хит Трилър“

4 мин.

За любителите на трилъри логото на поредицата „Хит Трилър“ на издателство „Софтпрес“ е гаранция за качествена криминална загадка, изпълнена със зловещи обрати, която държи в напрежение до последната страница. През 2018 г. в поредицата ще се завърнат двама от най-обичаните автори на трилъри – Джон Вердън с White River Burning, шестия роман за Дейв Гърни, и Саймън Бекет с Restless Dead – нова история за детектив Дейвид Хънтър.

 

„Полунощ в книжарница „Блестящи идеи” от Матю Дж. Съливан

Блестящо написан роман, който ще допадне както на любителите на трилъри, така и на тези, влюбени в книги за книгите. Kнижарница „Блестящи идеи“се помещава в бивша фабрика за електрически крушки и е място за срещи на чудати книжари и още по-чудати клиенти, всеки от които пази мрачните си тайни. Когато Джоуи, най-младият и най-мълчалив читател, отнема сам живота си посред нощ в „Блестящи идеи“, любимата му книжарка се заеме да разбере защо. Дали младежът е закодирал в тях тайни послания? Защо е поискал точно Лидия да получи необичайното му наследство? И как така в нощта на смъртта си е носел снимка от десетия рожден ден на книжарката – един от последните щастливи дни, преди животът й да потъне в кръв и отчаяние?

 

„Чернова“  от Рандал Силвис

Майсторски изваян трилър за писател, внезапно изгубил ума си и погубил семейството си. Довчерашен герой за родното си градче, днес прочутият писател и университетски преподавател Томас Хюстън е обявен за изверг. Опитният детектив Райън Демарко познава лично издирвания беглец и макар да се съмнява, че писателят е способен на подобна жестокост, е длъжен да го открие. Ако Хюстън е невинен, защо се крие от полицията? И какви улики по случая крие недовършеният ръкопис на новия му роман? Докато се бори със собствените си демони, Демарко затъва все по-дълбоко в мрачното разследване и рискува да се превърне в поредната жертва…

 

„Момичето преди“ от Дж. П. Дилейни

Съдбата на две жени е преплетена в калейдоскоп от болка, измами, смърт и двуличие. На теория високотехнологичната къща на Фолгейт 1 се отдава под наем. Но за да живееш в нея, трябва да отговаряш на странните условията на загадъчния архитект, построил този дом. Джейн е покорена от усещането за хармония, което носи къщата, и привлечена от деспотичния й създател. Скоро обаче научава, че миналото на перфектното жилище е белязано с кръв. Ема – момичето, живяло тук преди, умира при неясни обстоятелства. Докато се опитва да разкрие мистерията, Джейн разбира, че общото между нея и Ема не е единствено невероятната външна прилика. И тя като Ема е на прага на ново начало след изживяна трагедия. Сега взема същите решения, доверява се на същите хора и е заплашена от същия край.

 

„Последен в мрака“ от Александра Олива

„В мрака“ е риалити шоу, което тества границите на човешката издръжливост. Дванайсет мъже и жени са изпратени в изолиран планински район и изправени пред предизвикателства, които надхвърлят представите за приемливо. Докато те се състезават, светът извън предаването е разтърсен от гибелна катастрофа…

 

 

 

„Другото лице“ от Тод Голдбърг

„Другото лице“ е един от най-интелигентните трилъри, излизали на българския пазар. Задълбочен, мрачен и изпълнен с обрати, романът разказва за подземния свят, законите на мафията и един убиец, който е готов на всичко, за да оцелее. След почти две десетилетия професионален подход към работата си легендарният убиец за чикагската мафия Сал Купъртин допуска сериозна грешка – в рамките на минути очиства трима агенти на ФБР и един таен информатор. Сега няма друг избор, освен да изчезне. По съвет на шефовете си Сал се подлага на редица пластични операции и се превръща в… равин Дейвид Коен.

 

 

Читателите на „Аз чета“ могат да поръчат книгите с 20% отстъпка от сайта на Софтпрес www.soft-press.com с използването на промокод AzCheta20. Кодът се въвежда при завършване на поръчката и важи до 31 юли 2018 или до изчерпване на наличностите.