fb
Ревюта

Сам Силвър залага смъртоносен капан

2 мин.
Sam Silvur: Smyrtonosen kapan

Sam Silvur: Smyrtonosen kapanПо желание на сина ми разгръщаме следващата книга за тайния пират Сам Силвър, „Смъртоносен капан”. От Сам се иска само да плюе върху вълшебния златен дублон, завещан му от легендарния пиратски капитан и негов пра-пра-прадядо Джоузеф Силвър, и …вече сме на борда на „Морски вълк” преди 300 години, готови да се впуснем в поредното приключение!

На кораба общо взето нещата вървят постарому, с едно изключение. Екипажът има нов член, Дик Гъджън, когото всички много харесват. То и защо да не го харесваш? Дик е отличен моряк, любезен с всички, работи усърдно и най-вече обещава на капитана и пиратите да ги отведе до остров Барбадос, където да плячкосат кораба „Кралица Бес” в пристанището на Бриджтаун.

Само дето някакво неясно подозрение мъчи Сам Силвър и не му позволява да се довери на Дик Гъджън. Никой друг обаче не е на това мнение и за момчето ще е много трудно да убеди останалите, че новият пират не е този, за когото се представя. Вече сте се убедили, че един Силвър не се отказва лесно и Сам набързо измисля коварен капан за изобличаването на Дик.

Събитията обаче не се развиват съвсем според плана и вярата на момчето в приятелството е сериозно разклатена. На кого ще повярват пиратите и капитан Блейд – на него или на Дик Гъджън? Истински приятел ли е Чарли? Дик не закъснява да разкрие истинското си лице…

Чрез серия от блестящи хрумвания и умели превъплъщения Сам, Чарли и Фернандо ще направят всичко по силите си да поправят нещата. Дали и как ще успеят, ще разберете от шеметното действие сред бързо разгръщащите се страници на книгата.

Авторите Джан Бърчет и Сара Воглър отново са забъркали отлично морско приключение. За младите читатели и кандидат-пирати остават и поуките да не се доверят само на външния вид и да се борят упорито да докажат правотата си, когато са убедени в нея.

Прочетете и ревютата на Вал Стоева за “Островът на скелета” и “Корабът призрак”.

Книгата е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“ 2014 и през пролетта на тази година ще имате възможност да гласувате за нея, ако мечтаете да сте таен пират като Сам Силвър!