fb
НовиниПо света

Софи Хана описва новите приключения на Еркюл Поаро

1 мин.

v2128-agatha-aptpЛюбимият на милиони читатели по цял свят детектив Еркюл Поаро ще се завърне през септември 2014 г. в първото лицензирано продължение на романите на Агата Кристи. Автор на новите му приключения ще е британската крими авторка Софи Хана, която има пълната подкрепа на наследниците на Кристи, съобщиха издателите HarperCollins.

„Еркюл Поаро и Мис Марпъл бяха героите, заради които посветих работата си на криминалната литература. А брилянтните сюжети на Агата Кристи и перфектното и разбирането на човешката психика оформиха и моите възгледи като автор“, споделя Софи Хана.

Романът предстои да получи заглавие, а излизането му догодина ще бъде първата книга за Поаро след близо четири десетилетия пауза – „Завесата“ е последният роман на Агата Кристи за белгийския детектив, излязъл през 1975 година.

„Чисто щастливо стечение на обстоятелствата доведе до избирането на Софи Хана за написването на продължение по романите за Еркюл Поаро – нейният агент се свърза с HarperCollins в същата седмица, в която моите колеги обсъждаха пускането на нова книга на Агата Кристи. Идеята на Софи за сюжет беше наистина завладяваща, а страстта й по работите на баба ми толкова голяма, че бяхме сигурни, че е дошло правилното време за пускането на такава книга“, споделя Матю Причард, внук на Агата Кристи и председател на Agatha Christie Ltd.