fb
НовиниПо света

Специализиран сайт събира самотни писатели

2 мин.

По презумпция на писателя му трябва усамотение, за да твори, но нужно ли е да прекара дълъг самотен живот в името на изкуството си? За да не се превръщат всички, обречени на писането, в едни обречени Кафкианци, в интернет пространството се появи писателски сватовник – сайт за запознанства, изключително за драскачи от и без ранг.

N+personals е дъщерен проект на @nplusinterns за всички тъжни млади литературни хора по света, които все още не са открили своя +1 (меланхолията и относителната младост всъщност не са задължителни…)“, самопредставя се екипът на сайта.

„Има доста писатели,“ казва Кейтлин Филипс, стажант в литературното списание „n+1“ и създател на сватовническия сайт. „Мисля, че това се дължи на факта, че много пишещи на свободна практика си седят вкъщи и в Twitter по цял ден.“ Обявите се пускат всеки петък в Tumblr – онлайн платформа от микробологове.

Филипс отбелязва, че мъжете явно намират поле за изява в обявите си, тъй като са твърде многословни. С екипа й планират семенар, на който ще бъдат изчетени най-успешните и неуспешни примери, специално за тези, чийто постове не са постигнали целта си.

Дали писачите ще почерпят любов, вдъхновение или просто поредната стена, на която да се автографират, сайтът не може да гарантира. Той също предупреждава, че няма ресурсите да проследи сексуалносто, емоционалното или криминалното минало на самотните души, които списват там. Но все пак си остава с доброто намерение да съкрати дните (на самота) на очевидно не много общителните пишещи… или да ги лиши поне за кратко от музата на нещастието.