fb
БългарияНовини

„Спирка за разкази“ с второ издание в София, Пловдив и Варна

1 мин.

Проектът за стимулиране на четенето „Спирка за разкази“ ще се проведе отново през 2019 г., този път в три български града. Миналата година сдружение „Кашалот“ даде начало на инициативата във Варна, а през идните месеци тя ще обхване още София и Пловдив. Кратки истории в обем до 250 думи ще намерят място по градските спирки и ще оползотворят пълноценно времето на чакащите.

Ако искате да се включите с ваша творба, трябва да изберете един от участващите градове и съответстваща му тема. За столицата това е „Отново на път“, за Варна – „А сега накъде?“, а за Пловдив – „В капана на времето“. Качете вашата история в обем до 250 думи на сайта на „Спирка за разкази“ и можете да я видите на някоя от спирките на градския транспорт в избрания от вас град.

Организаторите напомнят на авторите да не забравят да озаглавят разказите си (заглавието трябва да е различно от темата) и да посочат имената или псевдонима си. Няма ограничение за броя подадени текстове. Крайният срок е 10 май, а кратките истории ще се появят по спирките на трите града между 20 май и 30 юни.

С проект „Спирка за разкази“ сдружение „Кашалот“ цели да насърчи младите таланти и първите им стъпки в писателското поприще. Прочетете всичките 55 разказа, красили спирките на Варна през миналогодишното издание на проекта, тук.

Снимка: Сдружение „Кашалот“