fb
БългарияНовини

Стани част от „Заедно в час“ до 25 март

2 мин.

Програмата за професионално и лидерско развитие „Заедно в час“ приема кандидатури за следващия си випуск участници до 25 март. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2018 г., а преди това ще преминат интензивна лятна подготовка от юли 2018 г.

„Заедно в час“ работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията помага за това нови хора – успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна и намаляване на образователното неравенство в страната.

В рамките на двугодишна програма участниците по програмата на „Заедно в час“ преподават в училища в регионите Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Организацията работи с училища, в които учениците имат най-голяма нужда от подкрепа, за да подобрят академичните си знания и да развият важни за живота умения.

Защо „Заедно в час“?

1. Защото преподаването развива ключови умения за професионално и личностно развитие.
2. Защото работата за каузата „по-добро образование“ носи удовлетворение и смисъл.
3. Защото участниците в програмата преминават интензивна подготовка преди влизането в класната стая, имат достъп до продължаващи обучения и получават подкрепа в работата и развитието си.
4. Защото програмата дава възможност за специализация в различни кариерни пътеки и след успешно завършване на двете години в училище/
5. Защото „Заедно в час“ е сплотена общност с голяма обща цел: качествено образование за всяко дете в България.

Критерии за кандидатстване

1. Нагласа, че всяко дете може да постигне успех и заслужава качествено образование.
2. Аналитични умения и желание за постоянно учене.
3. Умения за работа в предизвикателна среда, постоянство и стремеж към високи цели.
4. Готовност за преподаване в училище в период от две години.
5. Завършено висше образование – минимум степен „бакалавър“, или предстоящо завършване преди септември 2018 г.

Не е необходима предварително придобита учителска правоспособност. Такава се получава в рамките на програмата.

Запознайте се и с истински истории за работата и въздействието на участниците по програмата тук, тук и тук. Формата за кандидатстване ще откриете тук.

„Заедно в час“ е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. Повече за организацията и програмата може да разберете тук.